Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/artemiskaramolegos-winery.com/public_html/admin/inc.php on line 742
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Οι ηφαιστειακές παραλίες

Ασπρη. Μια εντυπωσιακή παραλία με λευκούς ηφαιστειακούς βράχους και κρυστάλινα νερά. Πιο εύκολα θα πάτε με καραβάκι από το Ακρωτήρι.

Βλυχάδα. Συγκλονιστικό το θέαμα που προσφέρει η Βλυχάδα με τα τεράστια βράχια που έχουν σμιλευτεί από τον άνεμο και τη θάλασσα. Στο λιμανάκι της υψώνεται το επιβλητικό φουγάρο του παλιού τοματοποιείου Νομικού το οποίο λειτουργεί πλέον ως μουσείο και πολυχώρος (www.saf.gr). Από βατό χωματόδρομο, που θα βρείτε οδηγώντας προς το ψαρολίμανο στα δεξιά σας, θα πάτε στην παραλία Ερως όπου λειτουργεί το διάσημο Theros Wave Bar (www.theroswavebar.gr).

Κόκκινη. Παραλία γνωστή για τα ηφαιστειακά τεράστια βράχια της, τα οποία έχουν κοκκινωπές αποχρώσεις, όπως και ο βυθός. Λειτουργούν καντίνες.

Κολούμπος. Η παραλία πήρε το όνομά της από το υποθαλάσσιο ηφαίστειο του Κολούμπου, από την έκρηξη του οποίου επλήγη η Οία το 1650. Είναι ήσυχη, εντυπωσιακή και χωρίς οργανωμένες δομές.

Μονόλιθος. Οργανωμένη οικογενειακή παραλία, με γήπεδα για beach volley, μπάσκετ και ποδόσφαιρο, οικογενειακές ταβέρνες, μίνι μάρκετ, καφέ.

Καμάρι. Μια από τις μεγαλύτερες παραλίες στο Αιγαίο και αγαπημένη των αλλοδαπών επισκεπτών. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από την Αρχαία Θήρα και διαθέτει μια εντυπωσιακή ακτογραμμή, κατά μήκος της οποίας λειτουργούν εστιατόρια, καφέ, beach bars, καταστήματα με τουριστικά είδη κ.α. Η ηφαιστειακή παραλία έχει υπέροχα νερά και υποδομές όπως ομπρέλες-ξαπλώστρες, ντους κλπ.

Περίσσα-Περίβολος-Αγιος Γεώργιος. Οπως συμβαίνει στις Κυκλάδες, η τεράστια αυτή ηφαιστειακή παραλία έχει τρεις διαφορετικές ονομασίες, αλλά και διαφορετικό τουριστικό προφίλ. Η Περίσσα, κάτω από τον υποβλητικό βράχο του Μέσα Βουνού, είναι πιο "εναλλακτική", με εστιατόρια, έθνικ καφέ, μπαράκια και το μοναδικό κάμπινγκ του νησιού. Ο Περίβολος είναι η πιο κοσμική παραλία της Σαντορίνης. Εδώ θα βρείτε κεφάτα και νεανικά beach bars που παίζουν δυνατά μουσική, all day εστιατόρια-καφέ, ψαροταβέρνες και θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε θαλάσσια σπορ. Πιο ήσυχος και οικογενειακός είναι ο Αγιος Γεώργιος, που αποτελεί συνέχεια του Περίβολου.