ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΤΙΚΕΤΕΣ thmp

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ thmp

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΜΕΝΟΥ thmp

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Είναι το μοναδικό Οινοποιείο στη Σαντορίνη που συνδυάζει την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του με γεύμα στο εστιατόριο Αρωμα Αυλής. Πιάτα μεσογειακής και τοπικής κουζίνας σε μια όμορφη αυλή που ευωδιάζει από αρωματικά φυτά και βότανα.

Στον μεγάλο υπόγειο χώρο του σύγχρονου οινοποιείου μπορείτε να δείτε όλη η γραμμή της οινοποίησης, δεξαμενές, βαρέλια ζύμωσης, τα εντυπωσιακά κελάρια παλαίωσης και τα παραδοσιακά πατητήρια (λινά). Εκεί την περίοδο του τρύγου μπορείτε να πάρετε μέρος στο πάτημα των σταφυλιών.

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο, ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό χώρο, με μεγάλα ξύλινα τραπέζια και το παλιό αποστακτήριο ρακής, γίνεται οινογνωσία.

ΟΙ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΜΑΣ

Το οινοποιείο μας παράγει 250.000 φιάλες ετησίως. Οι ποικιλίες που οινοποιούμε είναι οι εξής: Ασύρτικο-Αηδάνι-Ασπρο, Αθήρι-Μανδηλαριά-Μαυροτράγανο-Βουδόματο. Στις εγκαταστάσεις μας εμφιαλώνουμε δέκα ετικέτες, από τις οποίες οι μισές είναι Π.Ο.Π. και οι άλλες μισές Π.Γ.Ε.
-ΑΣΥΡΤΙΚΟ [100% Ασύρτικο}- ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ [Ασύρτικο-Αηδάνι-Αθήρι]: Φρέσκιες Σαντορίνες, δεξαμενής, με λεπιδωτή οξύτητα, τέλεια, ισορροπημένη με την πλούσια αλκοόλη (13.5% Vol). Αρώματα λεμονιού, γρέιπφρουτ και λευκόσαρκου ροδάκινου.
-ΒΑΡΕΛΙ [100% Ασύρτικο]- ΝΥΚΤΕΡΙ [Ασύρτικο-Αηδάνι-Αθήρι]. Οι βαρελάτες Σαντορίνες μας. Χρησιμοποιούμε νέα και παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια: 6 μήνες για το ΒΑΡΕΛΙ και 3 μήνες για το ΝΥΚΤΕΡΙ. Πλούσιο σώμα, με επιπλέον αρώματα από το βαρέλι (βανίλια) και εκρηκτική έκφραση του ηφαιστειακού οινοπεδίου της Σαντορίνης. Γενναιόδωρη αλκοόλη.
Η επιτυχημένη σειρά μας TERRΑ NERA (Π.Γ.Ε).- Τ/Ν λευκός [Ασύρτικο]- Τ/Ν ροζέ [50% Ασύρτικο-50% Μανδηλαριά]- Τ/Ν ερυθρός [Μανδηλαριά].
-ΑΗΔΑΝΙ. Ανθικά και βοτανικά αρώματα, μέτρια οξύτητα, γευστικό σώμα.
- ΜΑΥΡΟΤΑΓΑΝΟ και VINSANTO (το πολυβραβευμένο) συμπληρώνουν τη γκάμα των κρασιών μας.